Mamma i Sverige

The Good Lie

Michael kom hem 6 timmar tidigare idag <3 Han kom hem en timma innan Julia skulle sova, så de hann tom mysa en stund.
Lilla gullungen har saknat sin pappa <3

På ena flighten tittade Michael på The Good Lie och han tyckte att den var så bra att vi var tvungna att se den tillsammans. Vilket vi gjorde nu ikväll.

(null)
Jag grät flera gånger i filmen! Men det är klart, alla verklighetsbaserade filmer är ju speciella och här när det handlade om barn och krig så var det extra jobbigt.
(null)
Läs inte allt här nedan om ni tänker se filmen, det är bättre att veta så lite som möjligt när man ser den.
Källa: www.MyNewsDesk.com
Filmen är baserad på verkliga händelser och berättar historien om några av de 20.000 så kallade Lost Boys of Sudan som lämnades föräldralösa i det brutala Sudanesiska inbördeskriget i mitten på 80-talet och tvingades ut på en lång och farlig vandring i jakt efter säkerhet och asyl.
Femton år senare får 3600 pojkar och flickor möjligheten att resa till USA och starta ett nytt liv. Ett år senare inträffar terrorattacken 9/11 och hela asylprojektet stoppas.

Filmen kretsar huvudsakligen kring tre Lost Boys: Mamere, Paul och Jeremiah. Vi möter dem tillsammans med Mameres äldre bror Theo och yngre syster Abital – som barn på en farlig vandring från ett krigshärjat syd Sudan, sökandes efter en säker tillflykt.
13 år senare möter vi dem igen, som unga vuxna i flyktinglägret Kakuma i Kenya och slutligen får vi följa deras resa till USA och den enorma kulturkrock som uppstår när två världar möts.
Den som utses till att möta upp gruppen på flygplatsen och hjälpa dem in i det amerikanska samhället blir den stressade och smått oförstående arbetsförmedlaren Carrie Davis.
Carrie, som hade hoppats på att snabbt och enkelt klara av sitt jobb utan att bli djupare involverad, blir sakta men säkert mer och mer engagerad i de tre vilsna, men ändå hoppfulla unga männen som varken förstår hur en telefon fungerar och som hellre sover på golvet än i sina nya sängar. Mötet blir till ett uppvaknande för Carrie och förändrar hela hennes världsbild.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats