Mamma i Sverige

Dagen på Kennedy space center

Skrev jag att det aldrig blev någon raketuppskjutning..? Vi var så otroligt besvikna när det bara var två minuter till start och så hör vi i högtalarna ”no launch”. Här har vi åkt nästan fyra timmar i bilen och ändå betalt 600;- per skalle för att just detta. Åhhhh..!!
Vi satt på läktaren hela 10km från raketen. Det ser såklart ännu längre ifrån på bild.. Raketen är den lilla piggen i mitten, om ni tittar mellan palmerna. här ser ni det (?) mitt på bilden.
(null)

(null)
”Satelliten ska studera väder i rymden som kan påverka elförsörjningen här på jorden. Efter uppsändningen väntar återigen utmaningen att genomföra en kontrollerad raketlandning till havs.Satellitens uppdrag är att, i samarbete med det amerikanska väderorganet NOAA, Nasa och det amerikanska flygvapnet, studera utbrott på solen som kan påverka elförsörjning och kommunikationssystem på jorden. (På grund av tekniska problem ställdes uppsändningen in.)
Därefter gör bärraketen, Falcon 9 en ny testlandning på en flotte till havs för att kunna återanvända delar av raketen till kommande flygningar. Den 10 januari gjordes samma försök, men då blev landningen tyvärr för hård och manövern misslyckades.

Vi såg iaf lite ”roliga saker” innan vi åkte tour bussen till utsiktsplatsen.
Turist – ja visst! 😉

(null)
(null)(null)

Påstigning för Apollo 11
(null)

Här hade jag absolut inte klarat av att sitta fastspänd. Usch!!
(null)

Här har vi en landningsmakapären 😉 Tänk att dom satt fast i denna lilla i 2 veckor utan att ens kunna sträcka ut benen! Ni ser utsidan på andra bilden nedanför, precis vid palmen.
(null)

(null)
(null)

Det fanns så söta ”rymddräkter”. Det var massor med barn som sprang runt i dessa.
(null)

Julia var nöjd med en liten nyckelring 🙂
(null)

Detta är från utställningen som låg vid uppskjutningen, med både raketer och månlandare.
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Det har trots allt varit kul att ha varit där och sett detta, men jag är osäker på om jag kommer att åka dit igen för att chansa på en ny uppskjutning. Fast visst hade det varit häftigt att känna vibrationer och höra det där mullret av en raket. Det är ju inte varje dag det händer precis..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats