Mamma i Sverige

Graviditetsdiabetes.?

Sandra har fortfarande inte hört av sig, sedan hon landade i Singapore.. Inte mer än ett par kommentarer på Facebook. Hmm.. Skärpning Sandra! 😉 
Flygningen hade tydligen gått bra, med en flaska vin i kroppen 🙂 Men hon kanske berättar mer om det i ett inlägg. Men vem vet, hon är ju inte så aktiv här längre.. 

 Dags att färga ögonenbrynen snart.!? 😉

Jag har iaf haft en riktigt bra dag, förutom att min läkares assistent ringde och berättade att jag hade höga värden på mitt Glukostest. Jaha, så nu går jag bara och tänker på så onödigt allt sockerätande har varit. Tänk om jag ändå bara hade ätit godis/glass när jag varit riktigt sötsugen och inte ”bara för att”..
Nu är det absolut över med det onyttiga!! Jag kan ju inte riskera något under graviditeten, nu när jag ”vet”. Det är dock inte uttalat att jag har graviditetsdiabetes än(!) först behöver jag göra ett glukosintoleranstest och det gör jag på torsdag. Det var första lediga morgontiden. Vilket är viktigt för mig, eftersom man måste fast från midnatt. 
Jag är egentligen inte orolig. Jag vet att jag klarar av att äta hälsosamt och vara utan godis, glass etc. Men det kommer säkerligen bli lite tufft för jag bör ju absolut vara sockerberoende vid detta laget! Men det viktiga är ju trots allt Ellen <3 Dessvärre så har man lättare att utveckla åldersdiabetes (typ 2) om man haft graviditetsdiabetes.. Men det kan man undvika om man äter hälsosamt och håller sig aktiv, vilket jag tänkt vara hela livet 🙂 

På tal om hälsa så vad det underbart kvällsväder idag!! Åhhhh, alldeles perfekt med ca 26 grader och med lagom luftfuktighet. Sånna här kvällar kommer man ju sakna! Jag önskade så att Michael var med oss på promenaden. Jag ville inte gå hem, utan bara vara ute hela kvällen. 
Idag jag promenerat i totalt 1,5h 🙂 Tjohoo.. Haha! 
2×30 min är absolut mitt minimum, men allt beror ju såklart på hur magen och ryggen känns. Kanske borde ta fram mitt gummiband så jag rör lite på axlar och rygg också.. 

  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats