Mamma i Sverige

Ellens 1-årskontroll och 2,5-årskontroll på köpet


Igår var vi på 1-årskontroll. Ellen var tydligen exemplarisk enligt läkaren 😉 Hon följer sin kurva till punkt och pricka. 
Ellen är 74,5 cm lång och väger 9,03 kg. Huvudingånget ligger på 45,5 cm. 
Ellen fick sätta sig på golvet så läkaren kunde se om/hur hon tog sit till bordet.. och hon tog sig dit direkt och reste sig. Sen kollades fallreflexerna, som fanns åt både höger och vänster.

Efteråt träffade vi våran BVC-sköterska och då fick båda barnen en TBC-spruta. Måttligt populärt, men Julia fick välja fem glittriga leksaker efteråt 🙂 

Sköterskan hade tid över och vi tog Julias 2,5-årsbeskedet samtidigt, så slapp vi gå dit idag igen på den inbokade tiden. 
Julia skulle säga vad hon hade i handen, vilket var en tallrik, glas, sked (och sedan ställa glaset på tallriken), hund, ko och två bilar (peka på den lilla bilen). 
Julia har inte fått sin första Hälsobok än, men det blir nog nästa gång. Jag har tydligen inte lämnat in hennes uppgifter från barnläkaren i Florida..? Jag tror Julia var ca 92 cm och väger ca 11 kg. 

Våran sköterska är den bästa, så skönt att vi kommer bra överens och har lätt att prata med varann. Den första vi gick till var så tystlåten och jag kände nästan att jag tog över hela besöket.. inte det mest optimala direkt. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats