Mamma i Sverige

V 31

Gravid i vecka 31
Barnet
Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Mamma
Livmodern börjar närma sig revbenens nedre kant och många känner att de blir tyngre. Du kan ha gått upp ungefär 8-10 kilo, men hur mycket man går upp i vikt är olika. Det viktiga är att du äter rätt och motionerar.

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen så det kan kännas trångt och tungt.

IMG_6366.JPG

Ja då har jag gått in i v. 31.. Eller ja, 30+1 för att vara exakt 🙂 Vågen visade + 8,3kg igår.
Jag märker att det är jobbigt att somna nu.. Jag vrider och vänder på mig. Magen är hela tiden i vägen. Önskar att jag kunde ligga på den! Men jag vaknar fortfarande alltid på rygg och det känns väldigt bekvämt nu.
Jag har även märkt av att jag har börjat få ont i svanken när jag går, så jag försöker hela tiden att tänka på att ’dra in svansen’… Som instruktörerna säger på gymmet 😉

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats