Mamma i Sverige

Gravid i v.17

fostrets längd är tydligen svårmätt i v. 17… Alla faktasidor säger olika. Allt från 11-16 cm för denna veckan. Läste bara på en sida att den var 18cm från topp till tå, men det är ju inte så vanligt att mäta totalen. Jag trodde att de allra flesta foster var i stort sett lika långa fortfarande, inåt denna tiden, men det kanske jag fått om bakfoten..? Blir ju svårt att bestämma BF annars..  

 
Jag mår iaf prima fortfarande. En dag mådde jag iofs inte så bra, då jag trodde att jag skulle kräkas. Det var falsk alarm! Jag glömmer ju nästan av att jag är gravid, men det var ju tydligen helt normalt att man inte tillägnar den nya samma tid som första bebisen. Man har ju mer att tänka på. 

Jag kan inte ligga på mage längre, sen flera veckor tillbaka, vilket är extremt jobbigt. Jag älskar ju att ligga på mage. Får nästan passa på att sträcka på mig ordentligt också, medan jag kan, för det är också en sak som blir svårare sen och som jag älskar att göra 🙂 haha!! 
Julias feber kom tillbaka inatt (38,9).. Men hon har varit pigg och ätit bra hela dagen, då var hon nere på 38,7. När jag la henne för två timmar sedan så låg hon på 37,7 men ville inte äta middag och fick ersättning istället. 

Jag kan bara tänka mig hur glad hon kommer vara av att se Michael imorgon bitti, när hon vaknar. Han kommer hem om ca 1h och har ju varit borta sen i måndags morse. Ska bli så skönt att ha honom hemma igen <3 
Tiden har dock gått ovanligt fort, men det nog tack vare att vi har umgåtts med Triin. Nästan mer än vanligt. 

Vi har varit ute mer också, eftersom det varit dåligt med sol. Dock har det ju regnat lite då och då, vilket gjort att det blivit ganska få promenader.  Man vill inte hamna mitt i en störtskur lixom.. Det där med regnskydd blir oerhört varmt här dessutom! Imorgon ska jag till min läkare iaf. Vet inte riktigt vad som väntar, antar att det blir till att lyssna på lill-hjärtat <3 och kanske tom på remisser till fler blodprov. Jag hatar att man inte kan göra allt det på amma plats, utan måste åka åt ett helt annat håll för att fixa sånt. Suck! 


Jag ska fråga vilken dag som snittet blir planerat också, för alla mätningar har visat att jag är beräknad till 15/5-16. Kånns konstigt om det skulle ändras nu, så här sent. 

Om det blir i v.38 så har jag ju nästa gått halva tiden 😉 kan ju intala mig. Själv det iaf. Haha. 

Jo, jag mätte mig ju för ett par dagar sedan. Det har hänt mycket på två veckor!! Runt bröst och mage har jag vuxit ca 4cm på vardera ställe och resten av kroppen ca 1cm. Tror det var +2 kg också. Oj oj oj, det händer mycket nu! 

Behöver fler mammashorts, bh och mammatoppar. Kanske tom en eller ett par koftor eller långärmade toppar. Tråkigt bara att man inte använder det mer ån några månader. Dock är det nödvändigt för min del!! Det blev ett ganska långt inlägg denna gången.. Men men, så går det när man uppdaterar sällan . 

Ha det gott, nu ska jag äta.. Känns som att blodsockernivån sjunkit alldeles för mycket! Mår illa ac all tacopaj jag ätit också. Finns bara en bit kvar till Michael ikväll 😀

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats